Årets kulturvenn 2017

Werner Jacobsen ble hedret som årets kulturvenn under artistgallaen på Byscenen 5.2.17.

Les hva Tor Eid sa om prisvinneren under utdelingen:

“Jeg har fått det ærefulle oppdraget å dele ut prisen Årets kulturvenn. Denne prisen deles ut under “Krafttak for kultur”, og tilfaller en person som gjennom lang tid har vist et særskilt engasjement for å utvikle og styrke det lokale kulturlivet.   

I år er det 10 år siden vi åpnet regionens storstue – Ringerike kultursenter. Gratulerer med jubileet! Men, det hele startet 5 år før den tid.  Høsten 2002 startet en gruppe kulturarbeidere, profesjonelle og frivillige, arbeidet med å se på mulighetene for å få til et kulturhus i Ringeriksregionen.

Det var en nokså bredt sammensatt gruppe med kulturfolk som jobbet i kulissene. Her var det kulturskolelærere, korpsmusikanter, billedkunstere, lydfolk, ja til og med en frikirkelig menighet som sto uten lokaler var med.

Da det ble mulig å kjøpe kulturdelen i det gamle samfunnshuset slo vi til. Her var det et råbygg som hadde potensiale.  For å gjøre en lang historie kort -Resultatet ser vi i dag!

Dette med “å se potensiale” er sentralt for årets kandidat.  Vedkommende som i år får prisen har sett muligheter der hvor de aller fleste andre kanskje har sett problemer.  Vedkommende har siden starten i 2002 vært sentral i arbeidet med å realisere Ringerike kultursenter, og har bidratt til å finne løsninger på alt, i fra navn på saler, via byggteknikk, til organisatoriske floker som måtte løses. Juryen tror ikke ordet “problem” finnes i vokabularet til denne personen.  

Kultursenteret har som jeg nevnte huset en frimenighet siden starten. Jeg skal innrømme at det nok har vært enkelte kulturarbeidere som rynket på nesen når en frikirke var aktivt med da vi skulle etablere et kulturhus i Hønefoss. Men skepsisen ble fort feid til side. Ikke minst takket være årets prisvinner, som ikke har vært opptatt av sin frikirkelige bakgrunn, men har utvist en genuin interesse for kulturens betydning i regionen. 

Noen har nok nå regnet seg frem til hvem som får årets kulturvenn-pris. Prisen går til en blid kar i fra Jevnaker, tidligere pastor i Sentrumkirken, og nå altmuligmann i både Sentrumkirken, Positiv oppvekst og Ringerike kultursenter: Werner Jacobsen.”

Les også omtalen av artistgallaen i Ringerikes Blad her.

En kommentar til “Årets kulturvenn 2017”

  1. Trude sier:

    Kjære Werner. Denne prisen har du fortjent !Gleder meg på dine vegne.
    Klem fra Trude